Պատրաստեք այս համեղ տիրամիսուն առանց ձվի

Դիտումներ 298

Պատրաստեք այս համեղ տիրամիսուն առանց ձվի

Այսօր ես ձեզ հետ կկիսվեմ տնական տիրամիսու պատրաստելու տարբերակներից մեկով, սակայն այսօր մենք կշեղվենք այս աղանդերի դասական բաղադրատոմսից և կպատրաստենք տիրամիսուն՝ առանց ձու ավելացնելու։

Այս աղանդերի հիմնական առավելություններից մեկն այն է, որ այն բավականին հեշտ է պատրաստվում և ջեռոց չի պահանջում։ Սակայն այս տորթը պետք է պահել սառնարանում առնվազն 4 ժամ, որպեսզի սավոյարդի թխվածքաբլիթները թրջվեն կրեմով։

Տնական տիրամիսուն կարելի է պատրաստել տորթի պես, կամ կարող եք այն եփել չափաբաժիններով բաժակներով կամ ամաններով։

 



Բաղադրությունը

 

Սերուցք (33% յուղ) 150-200 մլ

Պանիր «Մասկարպոնե» 500 գ

Շաքարի փոշի 100 գ

Savoiardi թխվածքաբլիթներ 16-18 հատ

Սուրճ (բնական թարմ եփած) 180-200 մլ

Ամարետո լիկյոր (կոնյակ կամ այլ սպիրտ) 1-2 ճ.գ. լ



Պատրաստման եղանակը

Սառեցված սերուցք 30-33% յուղայնությամբ, լցնել նախապես սառեցված տարայի մեջ։ Կրեմը հարելիս աստիճանաբար ավելացնում ենք շաքարի փոշին։

 

 

Հարել սերուցքը մինչև փափուկ գագաթները:

Հարած սերուցքի մեջ փոքր չափաբաժիններով (յուրաքանչյուրը 1-2 ճաշի գդալ) ավելացնել մասկարպոնե պանիրը և զգուշորեն խառնել պանիրը հարած սերուցքի մեջ։ Վերևից ներքև նրբորեն խառնել պանիրը։

Խառնեք սերուցքը և մասկարպոնե պանիրը մինչև միտար զանգված ստանալը:

Նախապես սուրճ եփեք և սառեցնել: Սուրճը պետք է լինի թարմ եփած և միշտ բնական։ Սառեցված սուրճի մեջ, ցանկության դեպքում, ավելացնել Amaretto լիկյոր կամ այլ սպիրտ։ Սավոյարդի թխվածքաբլիթները մեկ-մեկ թաթախում ենք սուրճի մեջ:

 

 

Թխվածքաբլիթները երկու կողմից թաթախել սուրճի մեջ։ Թխվածքաբլիթները պետք է շատ արագ թաթախել, հակառակ դեպքում դրանք շատ արագ թրջվելու են։

Ֆորմայի ներքևում դրեք սուրճի մեջ թաթախված թխվածքաբլիթի ձողիկների շերտ: Եթե ​​տիրամիսու եք պատրաստում բաժակով կամ ամանի մեջ, ապա ավելի լավ է նախ ներքևի մասում կրեմի շերտ դնել։ Այս անգամ ես պատրաստեցի տիրամիսուի կրկնակի բաժին, ուստի ավելի շատ բաղադրիչներ օգտագործեցի:

 

 

Սավոյարդի թխվածքաբլիթների շերտի վրա քսել կրեմի կեսը և հավասարաչափ քսել։

Վերևում դնել սուրճի մեջ թրջված թխվածքաբլիթների ևս մեկ շերտ։

Կրեմի մնացած կեսը հավասարաչափ քսել թխվածքաբլիթների ամբողջ մակերեսին։

 

 

Տիրամիսուն լցնել կակաոյով կամ քերած շոկոլադով։ Աղանդերը ուղարկվում է սառնարան առնվազն 4 ժամով։



Ամենաընթերցվածը