Պատրաստեք այս համեղ տիրամիսուն առանց ձվի
Այսօր ես ձեզ հետ կկիսվեմ տնական տիրամիսու պատրաստելու տարբերակներից մեկով, սակայն այսօր մենք կշեղվենք այս աղանդերի դասական բաղադրատոմսից և կպատրաստենք տիրամիսուն՝ առանց ձու ավելացնելու։
Այս աղանդերի հիմնական առավելություններից մեկն այն է, որ այն բավականին հեշտ է պատրաստվում և ջեռոց չի պահանջում։ Սակայն այս տորթը պետք է պահել սառնարանում առնվազն 4 ժամ, որպեսզի սավոյարդի թխվածքաբլիթները թրջվեն կրեմով։
Տնական տիրամիսուն կարելի է պատրաստել տորթի պես, կամ կարող եք այն եփել չափաբաժիններով բաժակներով կամ ամաններով։
Բաղադրությունը
Սերուցք (33% յուղ) 150-200 մլ
Պանիր «Մասկարպոնե» 500 գ
Շաքարի փոշի 100 գ
Savoiardi թխվածքաբլիթներ 16-18 հատ
Սուրճ (բնական թարմ եփած) 180-200 մլ
Ամարետո լիկյոր (կոնյակ կամ այլ սպիրտ) 1-2 ճ.գ. լ
Պատրաստման եղանակը
Սառեցված սերուցք 30-33% յուղայնությամբ, լցնել նախապես սառեցված տարայի մեջ։ Կրեմը հարելիս աստիճանաբար ավելացնում ենք շաքարի փոշին։
Հարել սերուցքը մինչև փափուկ գագաթները:
Հարած սերուցքի մեջ փոքր չափաբաժիններով (յուրաքանչյուրը 1-2 ճաշի գդալ) ավելացնել մասկարպոնե պանիրը և զգուշորեն խառնել պանիրը հարած սերուցքի մեջ։ Վերևից ներքև նրբորեն խառնել պանիրը։
Խառնեք սերուցքը և մասկարպոնե պանիրը մինչև միտար զանգված ստանալը:
Նախապես սուրճ եփեք և սառեցնել: Սուրճը պետք է լինի թարմ եփած և միշտ բնական։ Սառեցված սուրճի մեջ, ցանկության դեպքում, ավելացնել Amaretto լիկյոր կամ այլ սպիրտ։ Սավոյարդի թխվածքաբլիթները մեկ-մեկ թաթախում ենք սուրճի մեջ:
Թխվածքաբլիթները երկու կողմից թաթախել սուրճի մեջ։ Թխվածքաբլիթները պետք է շատ արագ թաթախել, հակառակ դեպքում դրանք շատ արագ թրջվելու են։
Ֆորմայի ներքևում դրեք սուրճի մեջ թաթախված թխվածքաբլիթի ձողիկների շերտ: Եթե տիրամիսու եք պատրաստում բաժակով կամ ամանի մեջ, ապա ավելի լավ է նախ ներքևի մասում կրեմի շերտ դնել։ Այս անգամ ես պատրաստեցի տիրամիսուի կրկնակի բաժին, ուստի ավելի շատ բաղադրիչներ օգտագործեցի:
Սավոյարդի թխվածքաբլիթների շերտի վրա քսել կրեմի կեսը և հավասարաչափ քսել։
Վերևում դնել սուրճի մեջ թրջված թխվածքաբլիթների ևս մեկ շերտ։
Կրեմի մնացած կեսը հավասարաչափ քսել թխվածքաբլիթների ամբողջ մակերեսին։
Տիրամիսուն լցնել կակաոյով կամ քերած շոկոլադով։ Աղանդերը ուղարկվում է սառնարան առնվազն 4 ժամով։