Թարխունի օգտակար հատկությունները․ Կանայք շատ թարխուն պետք է ուտեն
Դիտումներ 435
Գարնան կանաչեղեն շատ ենք ուտում ՝ հատկապես թարխուն։ Այն շատ օգտակար է օրգանիզմի համար։
Թարխունը պարունակում է մեծ քանակությամբ երկաթ։
Թարխունի օգտակար և կարևոր հատկություններից մեկն այն է, որ այն ունի հակաճիճվային հատկություն:
Թարխունն ունի ախորժաբեր, հակաճիճվային, թեթև միզամուղ, անոթներն ամրացնող և մարսողությունը բարելավող հատկություն։
Թարխունը նպաստում է կանանց այն հորմոնների առաջացմանը, որոնք նպաստում են կալցիումի յուրացմանն օրգանիզմում, ինչը կանխարգելում է օստեոպորոզի զարգացումը։
Թարխունն օգտակար է նաև կլիմաքսի ժամանակ։ Այդ ժամանակ շատ կերեք թարխուն։
Ամենաընթերցվածը