Տապակած խնձոր սոճու ընկույզով, քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
Դիտումներ 315
Համեղ և առողջարար միջուկ՝ սոճու ընկույզ մեղրով և թարմ քամած նարնջի հյութով։
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
- 3 խնձոր
- 1 նարինջ
- 4 փ. լ. խաղալիք արջուկ
- 4 ճ.գ կեղևավորված սոճու ընկույզ
- 1 փ. լ. բուսական յուղ
- շաքարի փոշի մատուցման համար
Պատրաստման եղանակը
Քայլ 1
Լվացեք խնձորները և առանց կտրելու, սուր դանակով հանեք միջուկները։
Քայլ 2
Նարինջը լվանում ենք, դանակով կամ քերիչով հանում ենք կեղևը, միջուկից քամում ենք հյութը։
Քայլ 3
Մի ամանի մեջ խառնել սոճու ընկույզը, մեղրը և նարնջի հյութը։ Ստացված խառնուրդով լցնել խնձորները։
Քայլ 4
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180°C։ Թխելու համար նախատեսված ափսեը յուղով քսել, միջուկով խնձորները դնել մեջը և թխել 15–20 րոպե։
Քայլ 5
Թխած խնձորները նարնջի կեղևով և շաքարի փոշիով շաղ տալ և մատուցել։
Ամենաընթերցվածը