Սրտաբանները ոչ ոքի թույլ չեն տա ուտել այս 8 մթերքները

Դիտումներ 719

Սրտաբանները ոչ ոքի թույլ չեն տա ուտել այս 8 մթերքները

1. Բեկոն, երշիկեղեն, վերամշակված միս.

Ըստ վնասակարության աստիճանի՝ ԱՀԿ փորձագետները երշիկն ու բեկոնը նույնացրել են ծխախոտի հետ։ Վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ վերամշակված միս ուտելը մեծացնում է աղիների քաղցկեղի առաջացման վտանգը։

 

 

2. Կարտոֆիլի չիպսեր և այլ խորտիկներ.
Ժամանակակից հասարակության մեջ հարմարավետությունը գնահատվում է: Բայց դա չի նշանակում, որ սննդարար նախաճաշի, ճաշի կամ ընթրիքի փոխարեն դուք պետք է օգտագործեք վերամշակված մթերքներ՝ ավելացված շաքարով և աղով:
Պետք է ճիշտ սնվել՝ կերեք ավելի շատ թարմ մրգեր և բանջարեղեն, որոնք հարուստ են բջջանյութով: 

3. Քաղցրավենիք.
Բոլորը գիտեն, որ շաքարը սպիտակ մահ է: Այն պետք է խուսափել կամ նույնիսկ հեռացնել սննդակարգից:

 



4. Չափից շատ սպիտակուց.
Մարդիկ վերջերս տարվել են սպիտակուցներով։ Շատ հաճախ նրանք օրվա ընթացքում ավելի շատ սպիտակուց են օգտագործում, քան անհրաժեշտ է։ Բայց սա լրացուցիչ ծանրաբեռնվածություն է երիկամների վրա՝ սպիտակուցային կոկտեյլների սիրահարները հեշտությամբ կարող են հայտնվել հիվանդանոցային մահճակալում։

5. Արագ սնունդ.

 


Բժիշկները եկել են այն եզրակացության, որ արագ սննդի օգտագործումը հանգեցնում է անոթների տարբեր բորբոքումների եւ ավելացնում է օրգանիզմում տրիգլիցերիդների պարունակությունը։

6. Էներգետիկ ըմպելիքներ.
Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ շաքար, ինչպես նաև նյութեր, որոնք կարող են բարձրացնել արյան ճնշումը կամ առաջացնել առիթմիա։ Սա չի նշանակում, որ դուք պետք է ամբողջությամբ բացառեք կոֆեինը ձեր սննդակարգից:

 



7. Շատ աղ.
Մենք հաճախ մի քանի անգամ գերազանցում ենք օրական առաջարկվող աղի ընդունումը: Աղն արդեն առկա է ավանդական ամերիկյան սենդվիչի յուրաքանչյուր բաղադրիչում՝ հացի, թթու վարունգի և նույնիսկ հնդկահավի ֆիլեի մեջ:
Նախքան ընտրություն կատարելը, անպայման կարդացեք պիտակի վրայի տեղեկությունները: Պարզեք, թե որքան նատրիում կա սննդի մեջ: Նատրիումի բարձր պարունակությամբ դիետան բարձրացնում է արյան ճնշումը

8. Կոկոսի յուղ.
Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ այն կարող է բարձրացնել վատ խոլեստերինի մակարդակը:
Սահմանափակեք հագեցած ճարպերի օգտագործումը, դրանք փոխարինեք չհագեցած բուսական յուղերով՝ ձիթապտղի և արևածաղկի:

​Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 

 



Ամենաընթերցվածը