Սմբուկի օգտակարության մասին շատ ենք խոսել, սակայն այս հատկությունները նոր են բացահայտվել
Սմբուկի ամենակարևոր օգտակար հատկությունները, որոնք նոր են բացահայտվել գիտնականների կողմից
Սմբուկը բարձրացնում է իմունիտետն ու պաշտպանում մրսածությունից,
Սմբուկը բարելավում է սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը և կնխարգելում աթերոսկլերոզը,
Սմբուկի մեջ փոքր քանակությամբ նիկոտին է պարունակվում, այդ պատճառով այն օգտակար է նրանց համար, ովքեր նոր են թողնում ծխելը, առաջին օրերին նիկոտինի պահանջը կարելի է փոխհատուցել սմբուկով:
Սմբուկը բարերար ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա, հարթեցնում է ոչ խոր կնճիռները, առողջ տեսք է հաղորդում մաշկին:
Արդյունավետ օգնություն քաշի նվազեցման գործում
Որոշ մասնագետներ խորհուրդ են տալիս ուտելու ամեն անգամի ընթացքում 1 բաժակ սմբուկի հյութ օգտագործել, այդ դեպքում մարմինը չի կլանի սննդի ճարպերը:
Սմբուկը նպաստում է արյունաստեղծման գործընթացին, բարձրացնում է հեմոգլոբինը, շատ օգտակար է անեմիայով տառապողների համար:
Արյան ճնշման իջեցում
Վերջերս կատարված կլինիկական հետազոտությունը սմբուկի մեջ անտոցիանինի առկայությունը կապում է արյան ճնշման իջեցման հետ:
Արյան մեջ շաքարի բարձր պարունակության դեմ պայքար
Այս հարցում սմբուկը կարող է գերազանցել նույնիսկ ամբողջական հատիկեղենին:
Սմբուկն ամրապնդում է նյարդային համակարգը, պայքարում սթրեսների դեմ, հանգստացնում