Սեխի չրի պատրաստման եղանակ, այս եղանակով ստացվում է շատ համեղ


Բաղադրիչներ.
սեխ,
շաքարավազ,
կոճապղպեղ
Սեխը լվանալ, կեղևը հանել, կտրատել:
Եփել մինչև փափկելը:
Ջրից հանել, քերած կոճապղպեղ ցանել, մինչև մյուս օրը դնել սառը տեղ:
Հաջորդ օրը կոճապղպեղը լվանալ սառը ջրով:
Օշարակ եփել: 1 կգ սեխի համար 1½ կգ շաքարավազ և 2,5 բաժակ սեխի եփուկից օշարակ պատրաստել:
Սեխը այս քաղցրաջրի մեջ եփել:
Երկու օր թողնել ջրի մեջ, սեխը հանել ջրից, ավելացնել մնացած շաքարավազը, եփել:
Սեխը նորից լցնել քաղցրաջրի մեջ:
Մի քանի անգամ եռացնել, հանել, որ սեխը քամվի, չորացնել արևի տակ կամ ջեռոցի մեջ հատուկ ռեժիմով:
Օշարակը կարելի է օգտագործել ժելե պատրաստելու համար:
