Սերկևիլով տապակած և համեմված խոզի միս


Բաղադրամասեր
-
150 գ խոզի մսին՝
-
100 գ սերկևիլ,
-
20 գ հալած յուղ,
-
աղը,պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը
-
Խոզի մեջքամիսը կտրտել 130—150 գ բաժնեկտորների, ցանել աղ, պղպեղ, որից հետո դնել դաղած յուղով տապակի մեջ և տապակել մինչև որ րոլոր կողմերից կեղև գոյանա։
-
Լվացած սերկևիլը կտրտել խոշոր կտորներով, հեռացնել սերմը և յուղով տապակել մինչև պատրաստ լինելը: Տապակած խոզի մսի շուրջը դարսել սերկևիլի տապակած կտորները, վրան ցանել դարչին, ավելացնել 3—4 մեխակ, տապակր ծածկել և դնել ջեռոցը մինչև պատրաստ լինելը։
-
Խոզի միսը մատուցել նույն տապակում, վրան մաղադանոս ցանած:
