Շոկոլադի օգտակար հատկությունները. Այն հզոր դեղամիջոց է համարվում


Շոկոլադն ունի բուժիչ շատ հատկություններ, այն ավելի շատ ճանաչված է որպես տրամադրությունը բարձրացնող միջոց, սակայն քչերին է հայտնի, որ շոկոլադն ունակ է նաև մի շարք օգտակար հատկություններ.
Սև շոկոլադը կարող է նվազեցնել ինսուլտի ռիսկը:
Շվեդիայում անցկացված հետազոտությունների տվյալներով՝ այն կանանց մոտ, ովքեր 1 շաբաթ շարունակ կերել էին նվազագույնը 45 գրամ սև շոկոլադ, ինսուլտ առաջանալու ռիսկը նվազել է ավելի քան 20%-ով։
Շոկոլադը ունակ է բուժելու հազը:
Շոկոլադի մեջ առկա կակաոն պարունակում է այնպիսի նյութ, որը վերացնում է հազի պատճառները:
Մուգ շոկոլադի մեկ սալիկի մեջ առկա տեոբրոմինի քանակը բավարար է հազը մեղմելու համար:
Օգնում է սրտի առողջ աշխատանքին:
Սև շոկոլադի կանոնավոր օգտագործումը օգնում է նվազեցնել արյան մեջ «վատ» խոլեստերինի քանակը, իջեցնել արյան զարկերակային ճնշումը և, հետևաբար, էականորեն կրճատել սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների առաջացման ռիսկերը։
Կարևոր է տեսողությունը լավացնելու համար։
Քանի որ, ինչպես արդեն ասվեց, շոկոլադը նպաստում է, որ արյունը գլխուղեղին նորմալ մատակարարվի, համարվում է, որ շոկոլադը կարող է էֆեկտիվ լինել անմիջապես դեպի եղջերաթաղանթ արյունը մատակարարելու հարցում՝ նույնպես։
Իսկ դա, ինչպես հայտնի է, նպաստում է տեսողության լավացմանը։
Տալիս է հագեցածության զգացողություն։
Շոկոլադը մեծ քանակությամբ բջջանյութ է պարունակում (սննդային մանրաթելեր): Դա նրան դարձնում է այն սննդամթերքներից մեկը, որոնք հագեցածության զգացողություն են առաջացնում։
Այս հատկությամբ սև շոկոլադը լուծում է նաև ավելորդ կիլոգրամներ չհավաքելու խնդիրը։
