Շոկոլադե տորթի շատ փափուկ և համեղ բաղադրատոմս

Դիտումներ 326
Շոկոլադե տորթի շատ փափուկ և համեղ բաղադրատոմս

Բաղադրամասեր

  • 8 ձու,

  • 1.5 բաժակ շաքարավազ,

  • 3 ճ/գ. բուսական յուղ,

  • 7 ճ/գ. կաթ,

  • 3 ճ/գ. թթվասեր,

  • 1 թ/գ. սոդա,

  • 1 ձ/գ. քացախ,

  • 1.5 բաժակ ալյուր,

  • 1 տուփ կակաո

Շոկոլադե տորթ
 

Պատրաստման եղանակը

  • 4 ձվի դեղնուցները հարել շաքարավազի, բուսական յուղի, կաթի, թթվասերի, սոդայի, քացախի հետ, ավելացնել ալյուրը և կակաոն, թողնել հանգստանա:

  • 8 ձվի սպիտակուցը հարել մինչև դառնա բեզե, ապա դանդաղ ու նույն ուղղությամբ խառնելով ավելացնել խմորին: Թխել 1 շերտով, 200°C-ում:

  • Թխված բիսկվիտը մեջտեղից կիսել, 2 շերտ դարձնել, շերտերն իրար միացնել շագանակագույն կրեմով, վերին շերտին գլազուր քսել և վրան ձևավորել սպիտակ կրեմով: Կրեմ 1.5 բաժակ շաքարավազին խառնել 1.5 բաժակ կաթ, 3-4 ճ/գ ալյուր, դնել մարմանդ կրակին, հենց որ սկսի եռալ, խառնելով քիչ-քիչ ավելացնել 4 ձվի դեղնուցը: Կրակից վերցնել, թողնել հովանա: Ստացված կրեմը բաժանել 2 մասի:

  • Մի մասի վրա ավելացնել կակաո, իսկ մյուսը թողնել սպիտակ (ձևավորման համար): Առանձին հարել 200 գ. կարագը, ավելացնել սառեցված կրեմային զանգվածին:

  • Գլազուր 100 գ. շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնել և ավելացնել 100 գ. կարագ, լավ խառնել, թողնել հովանա:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը