Շոգ եղանակին ցանկանում ենք պատրաստել թեթև հունական աղցան


Բաղադրամասեր
-
ձիթապտղի յուղ - 4 ճգ
-
սխտոր - 1 պճեղ
-
լոլիկ - 3 հատ
-
վարունգ - 2
-
կարմիր սոխ - 1 հատ
-
թարմ պղպեղ - 1 հատ
-
Ֆետա պանիր - 200 գր
-
ձիթապտուղ- 100 գր
-
ռեհան,հազառի տերև
-
կես կիտրոնի հյութ
-
ձիթապտուղ
-
ծովային աղ:
Պատրաստման եղանակը
-
Սոուս
-
Փոքր բանկայի մեջ խառնել ձիթապտղի յուղը, կիտրոնի հյութը, մանրացրած սխտորը, աղը, պղպեղը և օրեգանոն:
-
Փակել կափարիչով և լավ թափահարել:
-
Մեծ ամանի մեջ լցնել ոչ մեծ կտորների կտրած լոլիկը, կիսակլոր կտրատած վարունգը, բարակ օղակներով կտրատած կարմիր սոխը, բարակ շերտերով կտրատած կանաչ պղպեղը, խորանարդիկներով կտրատած ֆետա պանիրը և ձիթապտուղը:
-
Մատուցելուց առաջ լցնել սոուսը, զգուշորեն խառնել և վրան սև պղպեղ ցանել:
