Շատերն են խնդրել ՝ հայթհայթել այս բաղադրատոմսը. Աբխազական խաչապուրի
Դիտումներ 257
Շատ կանայք են ցանկանում իմանալ աբխազական խաչապուրու պատրաստման եղանակը. Սիրով ներկայացնում ենք ՝
Բաղադրիչներ
Խմորի համար ՝
1 կգ ցորենի ալյուրին ՝
10 գր խմորիչ,
2 բաժակ կաթ ,
մի պտղունց աղ,
Միջուկի համար ՝
1 կգ սուլուգունի պանիր,
2 ճ.գդ. ջուր,
1 ճ.գդ. շաքարավազ,
1/2 թ.գդ. աղ,
Պատրաստման եղանակը ՝
Խմորիչը խառնել կաթին:
Թողնել մի փոքր մնա: Լցնել մաղած ալյուրի վրա, ըստ ճաշակի աղ անել, հունցել խմորը:
Թողնել խմորը հասունանա: Սուլուգունի պանիրը քերիչով անցկացնել, մի քիչ ալյուր ավելացնել, որ կպչուն ստացվի:
Խմորը գնդերի բաժանել:
Ամեն գունդը կլոր բացել: Մեջտեղում դնել միջուկ, երկու կողմից սեղմել այնպես, որ միջուկը երևա:
Թխել 200 աստիճան տաք ջեռոցում, մինչև կարմրի: Մատուցելուց առաջ վրան կարագ քսել:
Ամենաընթերցվածը