Շատ սիրված և համեղ ախորժակի բաղադրատոմս

Դիտումներ 1036

Շատ սիրված և համեղ ախորժակի բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ.
ծիծակ – 3 կգ,
լոլիկ – 5 կգ,
աղ – 0.5 թեյի բաժ.,
շաքարավազ – 0.5 թեյի բաժ.,
բուսայուղ – 0.5 լ,
խնձորի քացախ – 1 թեյի բաժակ,
մաղադանոս – 2 փունջ



Լոլիկները լվանալ, գցել եռացած ջրի մեջ, կեղևը հեռացնել:

Կտրատել, լցնել կաթսայի մեջ, եփել մոտ քսան րոպե:

Ավելացնել բուսայուղը, շաքարավազը, աղը, քացախը:

Եփել մինչև լոլիկը կրկին եռա:

Ծիծակները լվանալ, ծայրերը կտրել ոչ մինչև վերջ, լցնել կաթսայի մեջ:

Երբ ծիծակները գրեթե եփված լինեն, ավելացնել կտրատած մաղադանոսը:

Եփել այնքան, մինչև կանաչին գույնը փոխի:

Լցնել մաքուր ապակյա տարաների մեջ և փակել:

 



Ամենաընթերցվածը