Շատ համեղ թուլումբա պատրաստելու բաղադրատոմս։ Այնքան համեղ է, որ հալվում է բերանում


Բաղադրությունը
- Թանձրահյութ – 6 1/4 բ. շաքարավազ
- 4 բ. ջուր
- 1 ճ.գ. վանիլին
- 1 թ.գ. կիտրոնի հյութ
- Խմոր – 1 1/2 բ. ջուր
- 1/2 թ.գ. աղ
- 1 1/2 բ. ալյուր
- 6 հ. ձու
- 100 գ. կարագ
Պատրաստման եղանակը
Թանձրահյութ
Բոլոր բաղադրիչները խառնել փոքրիկ կաթսայի մեջ և եփել 10-15 ր.` մանր կրակի վրա: Թողնել սառչի և բաժանել 2 մասի:
Խմոր
Տաքացնել ջեռոցը 250 աստիճան:
Հարել կարագը, ավելացնել ջուրը, աղը և ալյուրը, հարել:
Այնուհետև հերթով կոտրել ձվերը` հարելով:
Ջեռոցի տապակի մեջ յուղաթուղթ դնել, բուսայուղ քսել:
Խմորը լցնել ներարկիչի մեջ և 20-25 սմ երկարությամբ ներարկել յուղաթղթի վրա:
Դնել ջեռոցը և թխել մոտ 20 ր., մինչև ուռչի և կարմրի:
Հանելուց հետո դնել թանձրահյութի մեջ (այնպես, որ ընկղմվեն) և թողնել մի քանի ժամ:
