Շատ համեղ շոկոլադե տորթ շոկոլադե կրոմով։ Պատրաստվում է շատ հեշտ և արագ


Բաղադրամասեր
-
Խմորի համար ՝
-
ձու 6 հատ,
-
օսլա 20 գրամ,
-
շաքարավազ 150 գրամ,
-
կակաո 30 գրամ,
-
ալյուր 130 գր,
-
Կրեմի համար ՝
-
կարագ 200 գրամ,
-
դեղնուց 1 հատ,
-
շաքարավազ 150 գրամ,
-
վանիլային շաքար 1 թեյի,
-
կոնյակ 1 ճաշի գդալ,
-
կաթ 100 մլ,
-
կակաո 25 գրամ,
-
շաքարավազ 100 գրամ

Պատրաստման եղանակը
-
Թասի մեջ խառնել ալյուրը, կակաոն, օսլան: Ձվի սպիտակուցնեը դեղնուցներից առանձնացնել:
-
3 ճաշի գդալ շաքարավազ լցնել դեղնուցների վրա և հարել:
-
Սպիտակուցները հարել, 2 ճաշի գդալ շաքարավազ լցնել, շարունակել հարել, մինչև անշարժ զանգվածի վերածվի: Սպիտակուցների մեկ երրորդը լցնել դեղնուցի վրա, խառնել: Հետո մնացածը խառնել: Ավելացնել ալյուրը, զգուշորեն խառնել:
-
Թխել 180- 200 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե:
-
Թխվելուց հետո 20 րոպե ջեռոցը չբացել, որ խմորը «չնստի»: Խմորը թողնել 6-8 ժամ մնա:
-
Օշարակը եփել, ջուրը շաքարի հետ եփել, մինչև վերջինը հալվի, մի քիչ թանձրանա: Խմորը կիսել, օշարակը լցնել երկու շերտերի վրա:
-
Կրեմ. մի դեղնուցը, մի քիչ սպիտակուցն ու կաթը խառնել, քամել:
-
Ավելացնել 160 գ շաքարավազ, եփել միջին կրակով: Անընդհատ խառնելով եռացնել, 4-5 րոպե եփել: Սառեցնել խառնելով: 200 գ կարագը հարել վանիլի փոշու հետ, վանիլային շաքարավազը փոշի են դարձնում, որ հեշտ խառնվի: Լցնել շաքարաջուրը, հարել:
-
Ներքևի շերտը դնել, կրեմ քսել, երկրորդը դնել և ծածկել կրեմով: Վրան քերած շոկոլադ ցանել: Թղթից ցանկացած նախշ կտրել, դնել տորթի վրա, շաքարի փոշի ցանել:
