Շատ համեղ ձկան տապակա, իդեպ ձուկը շատ օգտակար է տեսողության համար


Բաղադրամասեր
-
ձուկ -500 գր
-
կիտրոնի հյութ- 2 ճգ
-
բուսական յուղ- 2 ճգ
-
սոխ- 1 գլուխ
-
սխտոր- 1 պճեղ
-
սպիտակ գինի- 1 փոքր բաժակ
-
կտրատած կանաչի- 2 ճգ
-
թարմ վարունգ- 250 գր
-
լոլիկ- 250 գր
-
քաղցր պղպեղ- 250 գր
-
աղ, սև պղպեղ:

Պատրաստման եղանակը
-
Բուսական յուղի մեջ տապակել մանր կտրատած սոխն ու սխտորը:
-
Ձկան վրա ցանել աղ, կիտրոնի հյութ և ավելացնել սոխառածին:
-
Վրան լցնել գինին և կտրատած կանաչին, ծածկել կափարիչով և եփել 10-15 րոպե:
-
Առանձին թավայի մեջ բարակ օղակներով կտրատել քաղցր պղպեղը և տապակել քիչ քանակությամբ բուսական յուղի մեջ:
-
10 րոպե հետո ավելացնել մանր կտրատած վարունգը և եփել ևս 5 րոպե, հետո՝ լոլիկը:
-
Համեմել աղով և սև պղպեղով:
-
Երբ բանջարեղենը եփվի, լցնել ձկան վրա, ծածկել կափարիչով և եփել 5 րոպե մարմանդ կրակի վրա:
-
Մատուցել տաք վիճակում:
