Շատ համեղ ձկան տապակա, իդեպ ձուկը շատ օգտակար է տեսողության համար

Դիտումներ 669
Շատ համեղ ձկան տապակա, իդեպ ձուկը շատ օգտակար է տեսողության համար

Բաղադրամասեր

  • ձուկ -500 գր

  • կիտրոնի հյութ- 2 ճգ

  • բուսական յուղ- 2 ճգ

  • սոխ- 1 գլուխ

  • սխտոր- 1 պճեղ

  • սպիտակ գինի- 1 փոքր բաժակ

  • կտրատած կանաչի- 2 ճգ

  • թարմ վարունգ- 250 գր

  • լոլիկ- 250 գր

  • քաղցր պղպեղ- 250 գր

  • աղ, սև պղպեղ:

 
Տապակած ձուկ, պարզապես հալվում է բերանում

Պատրաստման եղանակը

  • Բուսական յուղի մեջ տապակել մանր կտրատած սոխն ու սխտորը:

  • Ձկան վրա ցանել աղ, կիտրոնի հյութ և ավելացնել սոխառածին:

  • Վրան լցնել գինին և կտրատած կանաչին, ծածկել կափարիչով և եփել 10-15 րոպե:

  • Առանձին թավայի մեջ բարակ օղակներով կտրատել քաղցր պղպեղը և տապակել քիչ քանակությամբ բուսական յուղի մեջ:

  • 10 րոպե հետո ավելացնել մանր կտրատած վարունգը և եփել ևս 5 րոպե, հետո՝ լոլիկը:

  • Համեմել աղով և սև պղպեղով:

  • Երբ բանջարեղենը եփվի, լցնել ձկան վրա, ծածկել կափարիչով և եփել 5 րոպե մարմանդ կրակի վրա:

  • Մատուցել տաք վիճակում:

 
 
Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը