Շատ համեղ դելիկատես եփած ուղեղով, որը նաև օգտակար է

Դիտումներ 309
Շատ համեղ դելիկատես եփած ուղեղով, որը նաև օգտակար է

Բաղադրամասեր

  • 100 գ ուղեղին՝

  • 50 գ քացախ,

  • 0.02 գ դափնու տերև,

Եփած ուղեղ

  • 1-2 հատիկ սև պղպեղ,

  • 15 գ լիմոն,

  • աղը, պղպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի


Պատրաստման եղանակը

  • Ոչխարի կամ տավարի ուղեղը թրջել սառը ջրում 30 — 40 րոպե, որից հետո հանել փառը, դնել կաթսան, վրան սառը ջուր լցնել. ավելացնել քացախ, աղ, դափնու տերև, պղպեղի հատիկ և եփել։

  • Հենց որ ջուրը եռա, կրակը մարմանդացնել և եփելը շարունակել 25 — 30 րոպե: Պատրաստի ուղեղը ջրից հանել, պաղեցնել և կիսել, վրան ցանել ադ և պղպեղ:

  • Ուղեղը մատուցել վրան մաղադանոս ցանած. աոանձին մատուցել լիմոն։

 
 
Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը