Շատ համեղ բողկով աղցան, որը բացի շատ համեղ լինելուց նաև շատ օգտակար է


Մարոլ 1 գլ
Բողկ 0,5 կապ
Լայմ 1 հատ
Համեմ փ.փունջ
Ձիթայուղ 3 ճ.գդ.
Շաքարավազ մի պտղ.
Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Մարոլի վերին տերևները հեռացնել, միջին մասերը կիսել, դնել ափսեի մեջ, շրջանաձև կտրտած բողկ ավելացնել:
Լայմը 4 կտոր անել, 2-ի կեղևը հեռացնել, միջուկը կտրտել, շաղ տալ ափսեի պարունակության վրա:
Սոուս պատրաստելու համար՝ թասի մեջ քամել լայմի մնացած կտորների հյութը, ձիթայուղ լցնել,
համեմել աղ ու պղպեղով, լավ հարել, ավելացնել մանր կտրտած համեմը, խառնել,
լցնել աղցանի վրա և մատուցել:
