Շատ համեղ և յուրահատուկ լցոնած դդմիկների բաղադրատոմս


Բաղադրամասեր
-
1 կգ դդմիկին ՝
-
300 գր հորթի միս,
-
6-7 ճ/գ թթվասեր,
-
150 գր գազար,
-
150 գր սոխ,
-
տոմատ 1 ճ/գ,
-
աղը, պղպեղը, ձիթայուղը ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Գազարը լավանում ու քերիչով անցկացնում ենք։ Սոխը մանր կտրատում ենք։
-
Սոխը մի քանի րոպե տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ։
-
Սոխը մի քանի րոպե տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ։
-
Ավելացնում ենք միսը, խառնում ու մոտ 15 րոպե տապակում ենք։
-
Դդմիկներն անհրաժեշտության դեպքում կեղևահանում (եթե կեղևը կոշտ է) ու բաժանում ենք 3 մասի։
-
Թեյի գդալի օգնությամբ, հեռացնում ենք միջուկը, սակայն ոչ շատ խորը, որպեսզի ստանանք փոքրիկ բաժակներ։
-
Դդմիկներից մեկի միջուկը մանր կտրատում ու ավելացնում ենք մսի զանգվածին, ապա լցնում ենք լոլիկի մածուկն ու թթվասերը, համեմում ենք աղով ու պղպեղով։ Խառնում ենք ու ևս մի քանի րոպե շոգեխաշում։
-
Մսով լցոնված դդմիկով բաժակները դնում ենք ձևամանի մեջ։ Դդմիկները պատում ենք թթվասերով, եփում ենք 30-50 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
