Շատ համեղ և փափուկ Էկլերի բաղադրատոմս


Բաղադրամասեր
-
կարագ 100 գրամ,
-
ձու 4 հատ,
-
ջուր 1 թեյի բաժակ,
-
ալյուր 1 թեյի բաժակ,
-
Կրեմի համար ՝
-
ջուր 1 թեյի բաժակ,
-
շաքարավազ 1 թեյի բաժակ,
-
ալյուր 2 ճաշի գդալ,
-
կարագ 30 գրամ,
-
վանիլ
Պատրաստման եղանակը
-
1 բաժակ ջուրը եռացնել, ավելացնել կարագը:
-
Կարագը հալվելուն պես ավելացնել ալյուրը: Այս ամենը խառնել փայտե գդալով, բովելով 3-5 րոպե:
-
Խմորը թողնել լավ սառչի, սառելուց հետո հատ-հատ ավելացնել ձուն, որ ստացվի համասեռ զանգված:
-
Ջեռոցը նախապես լավ տաքացնել, գդալի օգնությամբ լցնել խմորից և թխել 180 աստիճանում 30-40 րոպե:
-
Կրեմ: Ջուրը, շաքարավազը, ալյուրը, կարագը, վանիլինը միասին լցնել եվ դնել կրակին:
-
Լավ խառնելով եփել մինչև պնդանալը:
-
Սառչելուց հետո լցնել էկլերների մեջ, վերջում ցանել շաքարի փոշի:
