Շատ համեղ և օգտակար Խաշիլի բաղադրատոմս


Բաղադրամասեր
-
80 գ բոված ալյուրն՝
-
30 գ հալած յուղ,
-
30 գ չորթան,
-
աղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Ցորենն ընտրել, թեթևակի բովել, սուրճաղացով աղալ և մաղել:
-
Կաթսայում ջուր եռացնել, ըստ ճաշակի ավելացնել աղ, այնուհետև կաթսան կրակի վրայից վերցնել և պատրաստած ալյուրը (փոխինձը) խառնելով կամաց - կամաց դնել ջրի մեջ, որից հետո դնել մարմանդ կրակին և թողնել այնքան մամանակ, մինչև խաշիլը խտանա:
-
Խաշիլը մատուցելիս վրան լցնել հալած յուղ և բաց արած թան:
