Շատ արագ պատրաստվող շոկոլադե տորթի բաղադրատոմս․Ստացվում է համեղ և փափուկ


300 գր շաքարավազ
260 մլ կաթ
235 գր ալյուր
65 գ կակաո
60 գ ձիթապտղի ձեթ
60 գր սերուցքային կարագ
7 գ սոդա
1 ճ․գ խաղողի սպիտակ քացախ
2 թ․գ վանիլին
1թ․գ աղ
Պատելու համար
6 գր սերուցքային կարագ
60 գր սև շոկոլադ
60 մլ սերուցքներ
1 հատ դառչին
Պատրաստման եղանակը
Խառնել ալյուրը, կակաոն, շաքարավազը և աղը։
Ավելացնել ձու, փափուկ կարագ, ձիթապտղի ձեթը, կաթը և քացախը։ Խառնել հարիչով մինչև ստացվի փայլուն միատարր զանգված։
Ֆորման պատել կարագով և ստացված զանգվածը լցնել նրա մեջ։
Թխել 45-55 րոպե, 175 աստիճանում։ 10-15 րոպե հետո, երբ խմորը դադարի աճել, անընդմեջ ստուգել նրա պատրաստ լինելը։
Ստացված լիստը փաթատել սննդային տոպրակով և թողնել սառչի ողջ գիշեր։ Այն պետք է պահպանի խոնավությունը թէ ներսից թէ դրսից։
Արտաքին շետք
Սերուցքի վրա ավելացնել դարչին և եռացնել։
Շոկոլադը լցնել եռացող սերուցքների վրա, լավ ծառնել մինչը այն հալվի։
Սառեցնել մինչև սենյակային ջերմաստիճանի և ավելացնել փափուկ սերուցքային կարագ։
Պատրաստի լիստը պատել շոկոլադով և ձևավորել ըստ ցանկությամբ։
