Փոխարինեք սուրճը այս մրգով և արդյունքն իրեն սպասեցնել չի տա
Արմավը (խուրմա) պարունակում է բազմաթիվ միկրոէլեմենտներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար: Այն հարուստ է մի շարք քիմիական էլեմենտներով՝ նատրիում,կալիում, մագնեզիում և երկաթ: Արմավը բարելավում է լյարդի և ստամոքս-աղիքային տրակտի աշխատանքը: Եկեք պարզենք, թե ինչ օգտակար նյութերով է օժտված արմավը և ինչպես այն ճիշտ օգտագործել:
Արմավի օգտակար հատկություններն են.
1. Պայքարում է ավելորդ քաշի դեմ: Արմավը խորհուրդ է տրվում նրանց, ովքեր պայքարում են ավելորդ քաշի դեմ, պարունակում է շատ քիչ քանակությամբ կալորիաներ՝ ընդամենը 60կկալ 100 գրամում: Այսպիսով, եթե հետևում եք ձեր սննդակարգին և չեք կարողանում հրաժարվել քաղցրից,ապա արմավը այդ խնդրի լավագույն լուծումն է: Այն հաճախ օգտագործում են դիետիկ սննդակարգերում, որպես շաքարի աղբյուր:
2. Նախաճաշին սուրճի փոխարեն:
Արմավը բարելավում է ախորժակը, հանգստցնում է նյարդերը, նպաստում է աշխատունակությանը: Առույգ և թարմ լինելու համար խորհուրդ է տրվում առավոտյան սուրճի փոխարեն մեկ հատ արմավ ուտել:
3. Սիրտ-անոթային համակարգի բարելավման համար:
Արմավը շատ օգտակար է սրտի համար, քանի որ պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում: Օրական 2-3 հատ արմավ ուտելով կմոռանաք սրտի ցավերի մասին:
4. Աղեստամոքսային խնդիրների համար:
Արմավը օգնում է ազատվել խրոնիկ փորլուծությունից: Դրա համար անհրաժեշտ է կտրատել 6 արմավի պտուղ, ավելացնել 3 բաժակ եռացրած ջուր և թողնել 30 րոպե, այնուհետև քամել և օգտագործել 0,5 գդալ 4 ժամը մեկ:
5. Օնկոլոգիայի ախտորոշում: Գիտնականները պնդում են, որ արմավը կանխում է նորագոյացությունների աճը: Արմավի պտուղները պարունակում են մեծ քանակությամբ բետա կարոտին, որոնք հիանալի հակաօքսիդիչներ են: Դրա շնորհիվ արմավը թույլ է տալիս պայքարել ազատ ռադիկալների դեմ՝ դադարեցնելով մաշկի ծերացման գործընթացը:
Աղբյուրը ՝ http://privet.am/?p=15805