Պատրաստում ենք ռուսական պելմենիններ․ բաղադրատոմս
Բաղադրիչներ.
ալյուր – 700 գ,
ձու – 2 հատ,
ջուր – 260 գ,
տավարի միս – 350 գ,
խոզի միս – 350 գ,
սոխ – 100 գ,
կաթ կամ ջուր – 170 գ,
շաքարավազ – 2 գ,
աղ, պղպեղ
Ալյուրը մաղել, վրան փոս անել, փոսի մեջ կոտրել ձուն, գոլ ջուր, որին մի քիչ աղ է խառնված, և պինդ խմոր հունցել: Խոնավ սրբիչի մեջ փաթաթել խմորի գունդը և թողնել մնա 30–40 րոպե:
Միջուկի մսից թաղանթներն ու ջլերն առանձնացնել, կտրատել:
Մին ու սոխը երկու անգամ աղալ:
Ավելացնել աղ, շաքարավազ, պղպեղ, մի քիչ ջուր կամ կաթ լցնել, լավ խառնել: Խմորը մասերի բաժանել, երշիկի ձև տալ, կտրատել:
Ամեն կտորը բարակ բացել: Խմորի մեջտեղում դնել մի գդալ միջուկ, խմորի եզերերն ամրացնել, փակել:
Խմորին կիսալուսնի ձև տալ կամ ծայրերը միացնել, կլորացնել. երկուս էլ թույլատրելի է:
Կարելի է սառեցնել և պահել: Եփել աղաջրում, մինչև ջրի երես լողան պելմենիները:
Ջրից հանել, մատուցել կարագով կամ թթվասերով: