Բաղադրիչները՝
բրինձ- 150 գրամ
սիսեռ - 100 գրամ
ընկույզ - 50 գրամ
սոխ 1- հատ
սխտոր - 2 պճեղ
աջիկա - 0,5 թեյի բաժակ
ձեթ 0,5 - թեյի բաժակ
մաղադանոս - 0,5 փունջ
աղ, սև պղպեղ
խաղողի տերևներ
գազար - 1 հատ
սալորի չիր - 60 գրամ:
Պատրաստման եղանակը՝
Խաղողի տերևների վրա տաք ջուր լցնել, մի կողմ դնել:
Թասի մեջ լցնել մանր կտրտած սոխն ու մաղադանոսը, ավելացնել բրինձը, նախապես խաշած սիսեռը, մանրացրած ընկույզը, ճզմած սխտորը, աջիկան, բուսայուղը, համեմել աղ ու պղպեղներով, լավ խառնել:
Խաղողի տերևները ջրքամել, ձիք տոլմաներ փաթաթել, շարել կաթսայի մեջ, շարքերի միջև կտրատած գազար և սալորաչիր շաղ տալ:
Տոլմայի վրա ափսե շրջել, ջուր լցնել, դնել կրակին.
Եփել 25-30 րոպե:
Բաղադրիչները՝
բրինձ- 150 գրամ
սիսեռ - 100 գրամ
ընկույզ - 50 գրամ
սոխ 1- հատ
սխտոր - 2 պճեղ
աջիկա - 0,5 թեյի բաժակ
ձեթ 0,5 - թեյի բաժակ
մաղադանոս - 0,5 փունջ
աղ, սև պղպեղ
խաղողի տերևներ
գազար - 1 հատ
սալորի չիր - 60 գրամ: