Պատրաստում ենք համեղ հավի միս սխտորով սուսի մեջ

Դիտումներ 302

Պատրաստում ենք համեղ հավի միս սխտորով սուսի մեջ

Բաղադրիչներ՝

1 հատ երիտասարդ հավ կամ ճուտ

1 հատ սխտորի ատամ

250 մլ կաթ

50 գր կարագ

4-5 ճ․գ ձեթ

համեմունքներ

աղ, պղպեղ ըստ ցանկությամբ



Լվանալ հավը, կտրատել ավելորդ մասերը, կոտրել մեջտեղից։

Բոլոր կողմերից պատել միսը համեմունքներով և պահել 20-30 րոպե։

Կարագ դնել խորը ամանը մեջ, մինչը հալվի, վրան դնել հավը ամբողջությամբ և 15 րոպե տապակել մի կողմով։

Եփել ևս 15 րոպե մյուս կողմով։

Հանել կրակից, սառեցնել և կտրատել։

Քանի հավը սառչում է, պատրաստում ենք սոուսը։

Հալեցնել կարագը և տապակել սեխմած սխտորը, թեթևակի աղ լցնել և ավելացնել կաթը, հասցնել մինչև եռալը։

Կրակը թուլացնել և եփել մինչը պնդանալը։

Սոուսը լցնել հավի մսի վրա և դնել ջեռոց 15 րոպե 200 աստիճանում։

 

 



Ամենաընթերցվածը