Պատրաստում ենք համեղ և օգտակար լոբով ապուր։ Իսկ դուք գիտեիք, որ լոբու և մսի սպիտակուցների արժեքը հավասար են։


Բաղադրությունը
խմելու ջուր,
կարմիր լոբի,
սոխ,
արևածաղկի ձեթ,
ցորենի ալյուր,
ընկույզ,
սխտոր,
կերակրի աղ,
կարմիր աղացած պղպեղ,
մաղադանոս:
Պատրաստման եղանակը՝
Լոբին գիշերը թողնել ջրի մեջ, ապա եփել։
Այնուհետև ավելացնել մանրացրած սխտորը, կարմիր պղպեղը, կտրատած ընկույզը և ծիտրոն` ըստ ճաշակի։
Մատուցելիս կարագ և կտրատած մաղադանոս ավելացնել:
