Պատրաստում ենք համեղ և նուրբ Տորթ «Գրիլյաժ»


Բաղադրամասեր
-
Կարագ-200 գրամ,
-
Ալյուր-4 բաժակ,
-
Սոդա-1 թեյի գդալ,
-
Ձու-2 հատ,
-
Մեղր-200 գրամ,
-
Շաքարավազ-0.5 բաժակ,
-
Խնձորի քացախ-5մլ,
-
Կարամելի համար ՝
-
Կակաոյի փոշի-5 ճաշի գդալ,
-
Մեղր-8 ճաշի գդալ,
-
Շաքարավազ-2 բաժակ,
-
Կարագ-400 գրամ,
-
Ընկույզ-2 բաժակ

Պատրաստման եղանակը
-
Ձուն շաքարավազով հարել, ապա հալեցված մեղր և շաքարավազ ավելացնել ու հարել: Կարագը հարել, ապա այն լցնել ձվի բաղադրության մեջ, ապա ավելացնել ալյուր, սոդա և խնձորի քացախ:
-
Խմորը բաժանել վեց գնդիկների, յուրաքանչյուր գունդ բացել և թխել 180 °C ջեռոցի մեջ 15 րոպե:
-
Կարամելի պատրաստման եղանակը ՝
-
Ընկույզը մանր կտրատել, կարագը հալել: Կարագի վրա ավելացնել ընկույզ, շաքարավազ, մեղր, կակաո: Այս զանգվածը դնել կրակի վրա և եփել 5-7 րոպե:
-
Յուրաքանչյուր շերտի վրա լցնել կարամելը, վերջում ամբողջ խմորը պատել կարամելով: Թողնել մի քանի ժամ հանգստանա:
