Պատրաստեք շատ համեղ Բլինչիկներ ռուսական բաղադրատոմսով


Բաղադրամասեր
-
Խճողակի համար ՝
-
250 գ աղացած տավարի մսին ՝
-
2 ճ/գդ - բուսայուղ,
-
մի պտղունց սև և կարմիր պղպեղ,
-
100 գ ջուր,
-
1 ճ/գդ կարագ,
-
քանի ճյուղ համեմ,
-
2 հատ գլուխ սոխ,
-
Խմորի համար ՝
-
1 լ կաթին ՝
-
3 հատ ձու,
-
1/2 թ/գդ սոդա,
-
1 ճ/գդ շաքարավազ,
-
1 թ/գդ աղ,
-
400 գր ալյուր,
-
2 ճ/գդ բուսայուղ
Պատրաստման եղանակը
-
Պատրաստում ենք խմորը: Գոլ կաթի մեջ լցնում ենք ձվերը, ավելացնում ենք սոդան, աղը, շաքարավազն ու ալյուրը և լավ խառնում ենք: Այնուհետև ավելացնում ենք բուսայուղը, կրկին խառնում ենք և թողնում ենք զանգվածը հանգստանա 0,5-1 ժամ:
-
Պատրաստում ենք խճողակը: Սոխը մանր կտրատում ենք, միսը՝ աղում: Բուսայուղն ու կարագը լցնում ենք տապակի մեջ, սողը մի թեթև տապակում ենք մինչև թափանցիկ դառնալը: Ավելացնում ենք միսը և լավ տապակում: Վերջում ավելացնում ենք համեմունքներն ու մանր կտրատած կանաչին և թողնում ենք, որ խճողակը սառչի:
-
Նրբաբլիթները պատրաստում ենք փոքր թավայի մեջ: Սկզբից թավան բուսայուղապատում ենք, հետագայում դրա անհրաժեշտությունը չկա: Անհրաժեշտ քանակությամբ խմորը լցնում ենք թավայի մեջ, տարածում և տապակում: Ոսկեգունելուց հետո նրբաբլիթը շրջում ենք և կրկին տապակում:
-
Պատրաստի նրբաբլիթները լցոնում ենք խճողակով և փաթաթում:
-
Մատուցելուց առաջ նրբաբլիթները տապակում ենք բուսայուղի մեջ:
