Պատրաստեք ձմերուկի չիր և մուրաբա. Ահա պատրաստման եղանակները

Դիտումներ 680
Պատրաստեք ձմերուկի չիր և մուրաբա. Ահա պատրաստման եղանակները

Ձմերուկի չիր

Բաղադրամասեր

Ձմերուկի չիր

  • 1 կգ ձմերուկի կեղև,

  • 1,2 կգ շաքարավազ,

  • 750 մլ ջուր

Պատրաստման եղանակը

Ձմերուկի չիր

  • Կեղևից մաքրել վերևի մասի կանաչ գույնի կեղևը: Մաքրված կտորները լավ լվանալ և կտրատել քառակուսիկների։

  • Լցնել ամանի մեջ, ավելացնել ջուր և եռացնել։ Եռալուց հետո եփել 10րոպե, անընդհատ փրփուրը մաքրելով։ Ջուրը դատարկել և կտորները քամել

  • Ամանի մեջ ավելացնել ջուր և շաքարավազ և հասցնել մինչև եռալը։ Պատրաստի զանգվածի մեջ լցնել հատիկները, լավ խառնել և թողնել մինչև ամբողջովին սառչելը, 8-12 ժամ

  • Զանգվածը նորից եռացնել, եռալուց հետո կրակը դանդաղացնել և եփել 15 րոպե։ Որից հետո կրակի անջատել։

  • Պատրաստի զանգվածը քամել և դնել ապակե հարթության վրա, երբ օշարակը չորանա, շաղ տալ շաքարավազ։

 
 
 

Ձմերուկի մուրաբա

Բաղադրամասեր

Ձմերուկի մուրաբա

  • 1 կգ ձմերուկին ՝

  • 1.5 կգ. շաքարավազ,

  • 400 գ. ջուր,

  • կիտրոնի հյութ,

  • վանիլին

 

Պատրաստման եղանակը

  • Ձմերուկի միջուկը կեղևից առանձնացնել, այնուհետև կեղևի սպիտակ մասը 2-3 սմ երկարությամբ կտրատել, 20 րոպե դնել կրաջրի մեջ:

  • Ձմերուկի կտորները կրից հանելուց հետո սառը ջրով լվանալ, իսկ այնուհետև գցել տաք ջրի մեջ, և 5-10 րոպե եփել, որից հետո մաղով քամել և սառեցնել:

  • Շաքարավազով օշարակ պատրաստել: Ձմերուկի կտորները դնել կաթսայի մեջ, եռման օշարակը լցնել վրան, 20-30 րոպե եփել, որից հետո կրակի վրայից վերցնել և 2-3 ժամ թողնել օշարակում: Այս գործողությունը երկրորդ անգամ կրկնել:

  • Մուրաբան դնել մարմանդ կրակի վրա և եփել մինչև պատրաստ լինելը: Կրակի վրայից վերցնել առաջ մեջը վանիլին և կիտրոնի հյութ լցնել:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը