Պատրաստեք համեղ գաթա մածունով ՝ այս հեշտ բաղադրատոմսով


Բաղադրամասեր
-
1 տուփ մարգարին,
-
1 բաժակ ալյուր,
-
1 բաժակ մածուն,
-
1 թեյի գդալ սոդա,
-
մի պտղունց աղ,
-
ձու
-
Խորիզի համար ՝
-
Հալած յուղ 2 ճաշի գդալ,
-
1 բաժակ շաքարավազ,
-
ալյուր
Պատրաստման եղանակը
-
Մարգարինը ալյուրի հետ ձեռքերով տրորել, ավելացնել մածուն` սոդայով,մի պտղունց աղ, ու այնքան ալյուր, որ ստացվի փափուկ խմոր:
-
Խմորը թողնել հանգստանա կես ժամ, հետո գրտնակել, խորիզը տարածել խմորի վրա, ռուլետի պես փաթաթել, երեսին ձու քսել,կտրել ու թխել:
-
Խորիզ-Հալած յուղ 2 ճաշի գդալ, 1բաժակ շաքարավազ,ու այնքան ալյուր,մինչև միատարր ու փխրուն զանգված դառնա:
