Պատրաստեք համեղ գաթա մածունով ՝ այս հեշտ բաղադրատոմսով

Դիտումներ 565
Պատրաստեք համեղ գաթա մածունով ՝ այս հեշտ բաղադրատոմսով

Բաղադրամասեր

  • 1 տուփ մարգարին,

  • 1 բաժակ ալյուր,

  • 1 բաժակ մածուն,

  • 1 թեյի գդալ սոդա,

  • մի պտղունց աղ,

  • ձու

  • Խորիզի համար ՝

  • Հալած յուղ 2 ճաշի գդալ,

  • 1 բաժակ շաքարավազ,

  • ալյուր

Մածունով գաթա


Պատրաստման եղանակը

  • Մարգարինը ալյուրի հետ ձեռքերով տրորել, ավելացնել մածուն` սոդայով,մի պտղունց աղ, ու այնքան ալյուր, որ ստացվի փափուկ խմոր:

  • Խմորը թողնել հանգստանա կես ժամ, հետո գրտնակել, խորիզը տարածել խմորի վրա, ռուլետի պես փաթաթել, երեսին ձու քսել,կտրել ու թխել:

  • Խորիզ-Հալած յուղ 2 ճաշի գդալ, 1բաժակ շաքարավազ,ու այնքան ալյուր,մինչև միատարր ու փխրուն զանգված դառնա:

Մածունով գաթա

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը