Պատրաստեք Թաբուլե, բայց ճիշտ եղանակով, որպեսզի այն շատ համեղ ստացվի. Ահա մեր առաջարկած բաղադրատոմսը


Բաղադրամասեր
-
150 գ սպիտակ աղացած ձավարին (բլղուր)՝
-
1 հատ պոմիդոր,
-
1 հատ կիտրոն ,
-
ձեթ,
-
200 գ կանաչեղեն (մաղադանոս, մառոլ և սամիթ),
-
Աղը, սև պղպեղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Բլղուրը թրջել այնքան ջրով, որ լավ խոնավանա ու թասի տակ աննշան ջուր մնա: Մանր կտրտել կանաչիները:
-
Մեկ ժամ անց, երբ բլղուրի հատիկներն արդեն ներծծվում են ջրով, կտրատած կանաչիները լցնել բլղուրի վրա:
-
Ավելացնել կտրտած պոմիդոր, աղ, սև պղպեղ և ձեթ:
-
Այնուհետև այդ ամբողջ զանգվածի վրա ճզմել 1 կիտրոնի հյութ և լավ խառնել:
-
Մատուցել մառոլով կամ խաղողի մատղաշ տերևներով:
