Պարզվում է, որ ես ամբողջ կյանքում սխալ եմ պատրաստել բրինձը․ Մի չինուհի կիսվել է մի պարզ գաղտնիքով և պատմել, թե ինչպես են եփում Չինաստանում, որ այդպես համեղ է ստացվում

Դիտումներ 3600

Պարզվում է, որ ես ամբողջ կյանքում սխալ եմ պատրաստել բրինձը․ Մի չինուհի կիսվել է մի պարզ գաղտնիքով և պատմել, թե ինչպես են եփում Չինաստանում, որ այդպես համեղ է ստացվում

Չինացիների համար բրինձ պատրաստելը իսկական արվեստ է։ Նրանք շատ զգայուն են իրենց հիմնական հացահատիկային մշակաբույսերի նկատմամբ: Առաջին հերթին բրինձը պետք է երկար լվանալ ջրով։

 

 

Դա անհրաժեշտ է, որպեսզի հեռացվի ամբողջ բրնձի ալյուրը, որը գոյանում է հատիկների միմյանց դեմ շփումից։ Ալյուրը ջրով սոսինձ է կազմում, որի պատճառով հատիկները կպչում են, ջուրը շատ թանձրանում է և ամբողջությամբ չի եռում, իսկ բրինձն այրվում է, ասում է չինուհին։ 



Այնուհետև բրինձը ամռանը եփելիս պետք է կես ժամ թրջել, իսկ ձմռանը՝ մեկ ժամ։ Այն ուռչում է, իսկ ներսում պահվում են այն բոլոր սննդանյութերը, որոնք չեն կորչի եփելու ժամանակ։

 

 

Լվացված և թրջած բրինձը պետք է լցնել ջրի մեջ 1։1,25 հարաբերակցությամբ։ Պատրաստելու համար ավելի լավ է ընտրել հաստ հատակով կաթսաներ, բացի այդ, ամեն դեպքում ծածկել այն կափարիչով։ Եռալուց առաջ կրակը պետք է մեծ լինի, հետո փոքր, իսկ դեպի եփման աստիճանը՝ բացարձակ թույլ։

 



Կրակն անջատելուց հետո կափարիչը 10 րոպե չի կարելի բարձրացնել, այդ ընթացքում ուտեստը հասնում է ցանկալի վիճակին։ Բրինձը մատուցվում է գոլ վիճակում մսով և բանջարեղենով, որոնք, իր հերթին, սովորաբար համեմում են աղով։



Ամենաընթերցվածը