Պարզ միջոց, որի շնորհիվ սոխ ուտելուց հետո բերանից տհաճ հոտ չի գա. Նաև սոխի օգնությամբ ազատվեք բարձր ճնշումից, խոլեստերինից

Դիտումներ 340
Պարզ միջոց, որի շնորհիվ սոխ ուտելուց հետո բերանից տհաճ հոտ չի գա. Նաև սոխի օգնությամբ ազատվեք բարձր ճնշումից, խոլեստերինից

Սոխը լավացնում է արյան շրջանառությունը և կարգավորում է զարկերակային ճնշումը։

Իր մեջ պարունակվող ալլիինի հաշվին սոխը հակազդում է արյան մեջ թրոմբների գոյացմանը՝ կարգավորելով արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը և արյան զարկերակային ճնշումը։

 

Սրանով հանդերձ՝ սոխը կանխում է կորոնար անբավարարությունն ու ստենոկարդիան։

Իսկ ինչպե՞ս սոխից ալլիին ստանալ։ Շատ պարզ։

Պետք է մանր կտրատել 300 գր. սոխը, տրորել 1 լիտր ջրի մեջ և թողնել 15 ժամ։ Քամել և խմել օրական մինչև 3 անգամ։

Սոխն ունի նաև միզամուղ հատկություն։ Օգնում է հեղուկը հանել օրգանիզմից՝ այսպիսով օգնելով ռևմատիզմի և տարատեսակ այտուցների ժամանակ։
Նման դեպքերում հարկավոր է մանրացնել 50 գր. սոխ և խառնել 1 բաժակ գինու և 3 բաժակ ջրի հետ։

Խմել օրական 3 բաժակ։

Սոխը հաճախ օգտագործվում է սխտորի և կարմիր պղպեղի հետ միասին։ Ստացվում է շատ համեղ համեմունք։ Սրա մեջ պարունակվող C վիտամինը օգնում է օրգանիզմին յուրացնել երկաթը և արտադրել ավելի ու ավելի շատ հակամարմիններ։

Բացի սրանից սոխը հարուստ է B և E վիտամիններով, մագնեզիումով, ֆոսֆորով և բջջանյութով։

 

 


Սոխը ծծումբ է պարունակում։ Հենց նա է սոխը պատրաստելու ընթացքում արցունքների պատճառ դառնում, և հենց նա սոխի հոտի պատճառը։

Այնուամենայնիվ, ծծումբը սոխի ամենաօգտակար բաղադրիչներից է, քանի որ հենց նա է օգնում հակազդել ինֆեկցիաներին՝ լինի գրիպ, ֆարինգիտ, բրոնխիտ թե մի այլ բան։
Բացի այդ, այն աղիքային ինֆեկցիաների և դիարեայի դեմ պայքարի լավագույն միջոցն է։

Ինչպե՞ս օգտվել այս հանգամանքից։

Պետք է վերցնել կես լիտր ջուր և 2 գլուխ սոխ, եփել սոխը, ապա ստացված արգանակի մեջ ավելացնել 5 թ/ գ մեղր և լավ խառնել, որպեսզի սիրոպ դառնա։

Աշխատեք խմել օրական 3 բաժակ։

Շատ օգտակար են նաև սոխի եռալու ժամանակ արված ինհալյացիաները։

Սոխը շատ օգտակար է մարսողության համար, ինչպես նաև խթանում է լյարդի և լեղածորանի աշխատանքը։ Այնպես որ ձեր սննդակարգում սոխի անընդհատ առկայությունը միայն կօգնի ձեզ առողջ լինել։

Բայց պետք է զգույշ լինել։ Այրոցի կամ ստամոքսի այլ խնդիր ունենալու դեպքում խորհուրդ չի տրվում սոխ ուտել։ Սակայն պետք է նշել, որ սոխը կանխում է ստամոքսի մեջ քաղցկեղային բջիջների գոյացումը։

Ամեն դեպքում սոխ օգտագործելիս պետք չէ մոռանալ չափի մասին։

Իր հակաբակտերիալ հատկությունների հաշվին սոխը հիանալի կերպով ախտահանում է օրգանիզմը միջատների խայթոցների ժամանակ։
Պետք է պարզապես թրջել օրգանիզմի տուժած հատվածը սոխի թարմ հյութով։

Եվ մի շատ կարևոր հանգամանք։
Որպեսզի սոխ ուտելուց հետո բերանից տհաճ հոտ չգա, պետք է պարզապես ուտելուց հետո մի բաժակ ջուր խմել։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը