Պարգևեք Ձեր սիրելիներին «Արևելյան հեքիաթ» տորթը


Բաղադրամասեր
-
շաքարավազ – 90 գ, կիտրոն – 1 հատ, նուշ – 30 գ, պնդուկ – 50 գ,
-
թթվասեր – 200 գ,
-
ալյուր – 100 գ,
-
մեղր – 50 գ,
-
ձու – 1 հատ,
-
սալորի չիր – 200 գ,
-
չամիչ – 50 գ,
-
կոնյակ – 40 մլ,
-
փխրեցուցիչ – 1 թ.գդ.
Պատրաստման եղանակը
-
Ձուն 50գ շաքարավազի հետ հարել:
-
Նուշը լցնել եռացած ջրի մեջ, մի քանի րոպե թողնել, կեղևը հանել:
-
Մանրացնել, խառնել ձվին: Ավելացնել փխրեցուցիչին խառնած ալյուրը, մեղրը, կիտրոնի հյութը, խառնել:
-
Թխել 180 աստիճանում 15-20 րոպե:
-
Սալորի չիրը թրջել գոլ ջրում 30-60 րոպե, մինչև ուռչի:
-
Բլենդերի մեջ մանրացնել սալորաչիրը, պնդուկը, ավելացնել կոնյակը:
-
Թթվասերը հարել մնացած շաքարավազի հետ (40 գ) և միացնել պնդուկի զանգվածին:
-
Կրեմը քսել խմորի վրա, չամիչով զարդարել: Դնել սառնարանը մի քանի ժամ: Կտրատել, մատուցել:
