Ուտեստ Արմենիա․ Հավով հայկական ճաշատեսակ, անպայման պատրաստեք, շատ կհավանեք

Դիտումներ 629

Ուտեստ Արմենիա․ Հավով հայկական ճաշատեսակ, անպայման պատրաստեք, շատ կհավանեք

Հավով ուտեստ, որը կզարդարի ձեր սեղանը։ Ճաշատեսակի անվանումը Արմենիա է։

 

 

Այն շատ պարզ, նոր և հետաքրքիր ուտեստ է։ Պատրաստեք և վայելեք։

Բաղադրամասեր



1 հատ հավ (1.5 կգ),

200 գ կարագ կամ յուղ,

200 մլ սպիտակ գինի,

800 գ սունկ,

30 գ ալյուր,

8-10 հատիկ մեխակ,

աղը,պղպեղը,մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

 
 

Պատրաստման եղանակը

Հավը կիսել, վրան աղ ցանել և երկու կողմից տապակել, որից հետո կտրատել, դնել կաթսան, լցնել այն կարագը, որի մեջ հավը տապակվել է, ավելացնել սպիտակ գինի, ծածկել և թողնել, որ եռա:

 



Մաքրած և լվացած թարմ սունկը մանր կտրատել և կարագով տապակել, ավելացնել տաք ջրով կամ հավի արգանակով (50—75 գ) բացած բոված ալյուր, լցնել ծեծած մեխակ և 5—10 րոպե եփել: Պատրաստի  հավով կաթսայի մեջ լցնել սունկի խյուսը, դնել կրակին և թողնել մինչև պատրաստ լինելը:

 

 

Հավը մատուցել վրան մաղադանոս ցանած:



Ամենաընթերցվածը