Ուշադրություն. Թույմ մի տվեք խաբեն ձեզ. Ներկայացնում ենք պարզ միջոց, որի շնորհիվ կկարողանակք տարբերակել բնական ճանապարհով աճեցրած լոլիկը

Դիտումներ 167

Ուշադրություն. Թույմ մի տվեք խաբեն ձեզ. Ներկայացնում ենք պարզ միջոց, որի շնորհիվ կկարողանակք տարբերակել բնական ճանապարհով աճեցրած լոլիկը

Ցավոք, շատ արտադրողներ անտեսում են բոլոր նորմերը և աճեցնում են գենետիկորեն մոդիֆիկացված լոլիկներ: Դրա նպատակն է նվազագույն գումարով հսկայական բերք ստանալ:

Ի սկզբանե մթերքները  արտադրում էին նման ճանապահով,  որպեսզի փրկեին սովի և աղքատության մեջ ապրող երկրներին: Բայց, ուսումնասիրելով ԳՄՕ-ի ազդեցությունը  մարդկանց առողջության վրա, շուտով այդ մրգերն ու բանջարեղենները արգելեցին ամենուր:

Տարբերել բնական ճանապարհով աճեցրած  բանջարեղենը գենետիկորեն փոփոխվածից՝ դժվար է:  Ձեզ ենք ներկայացնում երկու նշան, որոնց միջոցով կարող եք տարբերել գենետիկորեն մոդիֆիկացված բանջարեղենը:

 

 



Ինչպես ընտրել բնական լոլիկներ

  • ԳՄՕ պարունակող լոլիկներն արտաքինից ավելի գեղեցիկ են, սակայն համը բնականի նման չէ: Եթե լոլիկները կատարյալ կլոր կամ ձվաձև տեսք ունեն, բավականին փայլուն մաշկ կամ բոլորը միևնույն չափի են, ապա պետք է մտածել՝ գնե՞լ, թե ոչ: Բնականի գլխավոր նշաններից է միջատների առկայությունն ու դրանցից  առաջացած վնասվածությունը: ԳՄՕ-ն միջատները չեն ուտում: Փորձեք դիպչել լոլիկներին՝ մատներով սեղմելով դրանք: Եթե մաշկը չի պայթում և միայն մատների տեղն է մնում՝ հավանաբար մթերքը թունավոր է:

  • Երբ կտրում եք բնական լոլիկը և մյուս բանջարեղեններն ու մրգերը, միանգամից հյութը թափվում է: Ոչ բնական մթերքներն այդպես չեն լինում:

Խուսափելու համար ԳՄՕ պարունակող մրգերից և բնաջարեղեններից՝ խորհուրդ է տրվում դրանցից յուրաքանչյուրը գնել այն եղանակին, երբ իրոք դրանք աճում են:



Ամենաընթերցվածը