Ունեք արյան գերճնշում․ Բժիշկների պարզաբանումը այս խնդրի դեմ․ Երբևիցե ինձ հանդիպած ամենառեալ սննդային բուժումը

Դիտումներ 268

Ունեք արյան գերճնշում․ Բժիշկների պարզաբանումը այս խնդրի դեմ․ Երբևիցե ինձ հանդիպած ամենառեալ սննդային բուժումը

Արյան գերճնշումը բժշկության ամենալուրջ խնդիրներից մեկն է: Այն բավական տարածված է, միաժամանակ շատ ծանր հիվանդություն է։ Գոյություն ունի գրեթե որոշակի կապ արյան ճնշման բարձրացման եւ շրջակա միջավայրին մարդու հարմարվողականության միջև:

 

 

Եթե մարդը հակասության մեջ չէ շրջակա միջավայրի հետ, ապա իրեն զգում է ուժեղ, առույգ եւ այս կամ այն չափով հաջողությունների հասնում կյանքում։

Մարդու օրգանիզմում արյան շրջանառության համակարգում հիմնական ծառայությունն ընկնում է փոքր արյունատար անոթների վրա։ 

 

 


Բարձր զարկերակային ճնշումը դեռ չի նշանակում, որ պետք է ամբողջ կյանքում դեղեր խմել: Կան բնական մեթոդներ, որոնք ունակ են նվազեցնել զարկերակային ճնշումը ՝ խուսափելու համար դեղերի կողմնակի ազդեցություններից:
 
 
Ամեն օր օգտագործելով մի բուռ նուշ, կարող ենք հավասարակշռել արյան ճնշման մակարդակը: Նուշը պարունակում է չհագեցված ճարպեր, որոնք նվազեցնում են արյան մեջ խոլեստերինի քանակը, մեղմացնում աթերոսկլերոզը և իջեցնում արյան ճնշումը: Ավելի լավ արդյունք ստանալու համար ցանկալի է նուշն օգտագործել ընկույզի հետ, քանի որ վերջինս նույնպես համարվում է արյան ճնշումը իջեցնելու արդյունավետ միջոց:
 
 


Սննդակարգում ներառեք կալիումով հարուստ մթերքներ, այն կարգավորում է սրտխփոցը և արյան ճնշումը: Այդպիսի մթերքներից են՝ քաղցր կարտոֆիլը, բրոկոլին, բանանը և չորացրած սալորը: Թարմ բանջարեղենը արյան ճնշումն իջեցնելու համար սննդակարգի հիմքն է: Բանջարեղենը հարուստ է սննդարար նյութերով, բայց քիչ կալորիաներ է պարունակում:
 
Թարմ մրգերը ևս շատ քիչ աղ են պարունակում: Չնայած մրգերն ու բանջարեղենն ածխաջրեր են պարունակում՝ դրանց մեջ շատ վիտամիններ, հանքային նյութեր և բջջանյութ կա, որոնք կարգավորում են արյան ճնշումը
 


Ամենաընթերցվածը