Օնկոլոգները հաստատում են․այս հյութը բուժում է քաղցկեղը, վերացնում ստամոքսաբորբը (գաստրիտ), ապաքինում լյարդն ու սիրտը

Կարտոֆիլի անհամ ու անալի հյութը գովում են՝ օգտակար հատկությունների ու առավելությունների համար։ Բնական է, որ ոչ ոք չի սիրում խմել ահավոր համով բաներ, բայց վատ կամ անհամ հեղուկները հաճախ օգտակար են մարդու առողջության համար։ Հետազոտությունների արդյունքները վկայում են, որ կարտոֆիլի հյութը բազմաթիվ հիվանդություններ է բուժում, այդ թվում՝ քաղցկեղը, ինչպես նաև նպաստում, որ արագ վերականգնվեն ձեր օրգանների վնասվածքները։
Նպաստում է օրգանիզմի կալաքարայնությանը
Մաքրում է լյարդը
Կարտոֆիլի հյութի առավելություններից մեկն էլ այն է, որ ի վիճակի է մաքրելու լյարդը։ Ապաթունավորման համար կարտոֆիլի հյութը հիանալի միջոց է։ Լյարդն ազատում է բոլոր տեսակի փունավոր նյութերից, կարգավորում լյարդի, ինչպես նաև միզապարկի գործունեությունը։
Բուժում է խոցերը
Եթե տառապում եք ստամոքսի խոցի ցավերից, մեկ ճաշի գդալ կարտոֆիլի հյութը խառնեք ջրին ու սնունդ ընդունելուց 30 րոպե առաջ խմեք։
Ինչպե՞ս սարքել կարտոֆիլի հյութ
Կարտոֆիլի հյութ սարքելու համար լվացեք միջին չափի մի քանի կարտոֆիլ, մաքրեք, հեռացնելով նաև բոլոր կանաչ հատվածներն ու ծիլերը։ Այնուհետև քերեք ու քամեք վուշե գործվածքով՝ հյութն առանձնացնելու համար։ Լցրեք մեծ բաժակի մեջ ու թարմ վիճակում խմեք:
