Օգտակար թվացող այս ըմպելիքը քայքայում է վահանաձև գեղձը

Դիտումներ 289
Օգտակար թվացող այս ըմպելիքը քայքայում է վահանաձև գեղձը

Մեր օրերում սոյայի կաթը շատ տարածված է, հատկապես առողջ սննդակարգի հետևորդների շրջանում:

Որոշ երկրներում այս մթերքը կաթ չի համարվում. Չինաստանում այն պարզապես հեղուկ են անվանում, Գերմանիայում՝ ըմպելիք:

 

1. Հատիկների 99%-ը գենետիկորեն մոդիֆիկացված են, այնպես որ, օրգանական մթերք գտնել գործնականում հնարավոր չէ:

2. Սոյայի սպիտակուցային մասը ստանում են բարձր ջերմաստիճանի պայմաններում, ինչը մթերքը դարձնում է վնասակար մարդու մարսողության համար:

3. Բացասաբար է ազդում երիկամների և նյարդային համակարգի վրա ալյումինը, որը նույնպես կա սոյայով մթերքների բաղադրության մեջ:

 


4. Սոյայի հատիկները պարունակում են հեմագլյուտինին՝ նյութ, որը խթանում է մակարդումը:

5. Սոյայի կաթի վնասակարությունը նաև տոքսիկ իզոֆլավոնների մեջ է, որոնք մեծացնում են կրծքագեղձի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը:

6. Սոյայում պարունակվող ֆիտինաթթուն դանդաղեցնում է երկաթի, մագնեզիումի, կալցիումի, ցինկի և պղնձի կլանումը:

7. Բնական տոքսինները սոյայի հատիկներում ազդում են էստրոգենի մակարդակի վրա: Օրական սոյայի կաթի 2 բաժակը փոխում է օրգանիզմում հորմոնների մակարդակը:

8. Վահանաձև գեղձի հորմոնների արտադրությունն արգելափակվում է սոյայի օգտագործման դեպքում:

9. Տղամարդկանց խորհուրդ չի տրվում սոյայի կաթ խմել ֆիտոէստրոգենների պատճառով, որոնք խախտում են էնդոկրին համակարգի գործառույթը և կարող են անպտղության պատճառ դառնալ:

Սոյայի կաթի վնասակարությունը նվազագույնի է հասնում այն չափից շատ չօգտագործելու դեպքում:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը