Նռան օգտակար հատկությունները կօգնեն Ձեզ ազատվել մի շարք առողջական խնդիրներից

Դիտումներ 340
Նռան օգտակար հատկությունները կօգնեն Ձեզ ազատվել մի շարք առողջական խնդիրներից

Նռան հյութը բժիշկները խորհուրդ են տալիս խմել վիրահատություններից, վարակներից, ստամոքսի խանգարումից և անեմիայից՝ սակավարյունությունից հետո: Այն պարունակում է հակաբորբոքային նյութեր, որոնք շատ օգտակար են կոկորդի հիվանդությունների, ստոմատիտի և այրվածքների դեպքում:

Նռան հյութի

Սննդային արժեքը

Մրգերի մեջ նուռն առաջատար է հակաօքսիդանտների պարունակությամբ․ երեք անգամ գերազանցում է կանաչ թեյը կամ նարինջը: Մեկ բաժակ նռան թարմ քամված հյութը լրացնում է օրվա A, C, և E վիտամինների պահանջի 40 տոկոսը: Այն նաև կալցիումի, ֆոսֆորի, կալիումի, երկաթի, նիացինի, թիամինի ու ռիբոֆլավինի հարուստ աղբյուր է:


Արքայական միրգը օգտակար է նաեւ աղիների խնդիրներ ունեցողների համար: Դրա համար նռան չորացած, ապա աղացած կճեպներից մոտ 20 գրամ եռացնել մեկ բաժակ ջրով, թույլ կրակի վրա, ապա քամել ու խմել օրը երկու անգամ` երկու ճաշի գդալ չափաբաժնով:

Զարմանալի է, բայց նուռն օգտակար է նաեւ ականջի ու քթի հիվանդությունների համար: Մեկ նռան հատիկը տրորել ու խառնել հարյուր գրամ մեղրի հետ: Ստացված զանգվածը թրջոցի տեսքով դնել ցավացող մասին ու պահել՝ մինչեւ ցավը մեղմանա:

Այն նաեւ շատ օգտակար է անգինայի ժամանակ: Կոկորդը կարելի է ողողել նռան հյութով ու անպայաման թքել՝ հանկարծ կուլ չտալ: Հաճախականությունը` օրվա մեջ 4-5 անգամ:

Ախտահանում է բերանն ու կոկորդը: Անգինայի, ֆարինգիտի, ինչպես նաև ստոմատիտի ժամանակ օգտակար է կոկորդն ու բերանի խոռոչը ողողել նռան կեղևի եփուկով կամ նռան հյութով: Այն լավ ցավազրկող է, բացի դրանից՝ օրգանական թթուները ոչնչացնում են վարակները:

 
 
Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը