Նռան կեղևի միջոցով մաքրեք ամբողջ աղիները, կարգավորեք երիկամների, լյարդի և ստամոքսի աշխատանքը
նռան կեղևն իր օգտակարությամբ քչերին է հայտնի, այդ իսկ պատճառով այն հիմնականում դեն է նետվում: Այսօր մենք կբացահայտենք ձեզ համար կեղևի զարմանահրաշ առանձնահատկությունների ու նրա բուժական նպատակներով կիրառման մեթոդների մասին:
Այն պարունակում է այնպիսի տարրեր, որոնք ճնշում են ստամոքսաղիքային տրակտի վնասակար բակտերիաները:
Նռան չոր կեղևի թուրմի օգտագործումից արդեն 2-3 ժամ անց թեթևանում են լուծի պատճառով առաջացած ցավերը: Բացի այդ, կեղևն ամրացնում է աղիները, քանի որ պարունակում է պոլիֆենոլներ: Այն նաև ունի ճիճվաթափ ազդեցություն:
Մեկ չափաբաժնի բաղադրությունը
- 10-12 գ նռան չոր կեղև
- 200 մլ ջուր
Ջուրը եռացրեք: Կեղևը լցրեք նախօրոք տաքացրած տարայի մեջ: Կեղևի վրա լցրեք եռացրած ջուրը, թողեք թրմվի 25-30 րոպե: Լուծույթը քամել պետք չէ:
Սկզզբում խմեք ստացված լուծույթի կեսը, արդեն իսկ 10 րոպե անց թեթևություն կզգաք: Եթե թեթևություն չզգաք, 30 րոպե անց մնացած կեսը խմեք, իսկ ևս 30 րոպե անց դեղամիջոցի վերջին չափաբաժինը խմեք:
Քանի որ նռան կեղևն ալերգիկ է, խորհուրդ է տրվում երեխաներին քիչ չափաբաժնով տալ:
Նռան կեղևի թուրմը շատ օգտակար է երիկամների, լյարդի և հոդերի համար: Թուրմի պատրաստման համար հարկավոր է 2 թեյի գդալ մանրացված նռան կեղևը լցնել 1 բաժակ տաք ջրի մեջ և տաքացնել մոտ 30 րոպե, այնուհետև ստացված լուծույթը քամել: Այս թուրմը (50գր) հարկավոր է օգտագործել օրական 2-3 անգամ, ուտելուց 30 րոպե առաջ։
Մյուս օգտակար հատկությունը ստամոքսի հետ խնդիրների վերացումն է: 2-3 օր խմելով նռան կեղևից պատրաստված եփուկը՝ կկարողանաք ազատվել ստամոքսի ցավերից։