Նոր և համեղ բաղադրատոմս ՝ համեղ կոտլետներ «Թռչնի կաթ»


Բաղադրամասեր
-
Հավի աղացած միս – 500 գ,
-
խաշած ձու – 2 հատ,
-
ձու – 2 հատ,
-
հաց – 2-3 կտոր,
-
սոխ – 1 հատ,
-
մաղադանոս,
-
կաթ – 200 մլ,
-
կարագ – 20 գ,
-
ալյուր – 1/2 բաժակ,
-
քերած պանիր – 100 գ,
-
աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի,
-
սոդա՝ դանակի ծայրով
Պատրաստման եղանակը
-
Թրջել հացը 100 մլ կաթի մեջ: Մսաղացով անցկացնել սոխը և հացն այն կաթի հետ, որի մեջ այն դրված էր: Ավելացնել զանգվածն աղացած մսին, աղ և պղպեղ ցանել և լավ խառնել:
-
Պատրաստել միջուկը. խաշած ձուն, պանիրը և պինդ կարագը քերել, ավելացնել մանրացրած կանաչին, խառնել:
-
Մի փոքր ֆարշ վերցնել, տալ նրան բլիթի տեսք, կենտրոնում մի փոքր միջուկ դնել: Եզրերն ամրացնել, տալ կոտլետի ձև:
-
Ձուն հարել 100 մլ կաթի հետ, ավելացնել ալյուր, սոդա, մի փոքր աղ և պղպեղ ցանել:
-
Թաթախել կոտլետները ձվային զանգվածի մեջ և տապակել թավայում տաք բուսայուղով:
