Ներկայացնում ենք ընկույզի մուրաբա պատրաստելու նրբությունները գաղտնիքները և բաղադրատոմսը

Դիտումներ 365
Ներկայացնում ենք ընկույզի մուրաբա պատրաստելու նրբությունները գաղտնիքները և բաղադրատոմսը

Բաղադրամասեր

  • 100 հատ ընկույզին՝

  • 2 կգ շաքար,

  • 10 գ մեխակ,

  • 10 գ դարչին,

  • 5 հատիկ հիլ,

  • 1.5 լ ջուր

Ընկույզի մուրաբա


Պատրաստման եղանակը

  • Կանաչ խակ ընկույզը կլպել, վրան սառը ջուր լցնել և այդպես թողնել 6 օր, ամեն օր 3 — 4 անգամ ջուրը փոխել, մինչև որ ընկույզները մուգ գույն ստանան։

  • Դրանից հետո ջուրը թափել, իսկ ընկույզները գցել կրաջրի մեջ և պարրերարար խառնելով այդպես թողնել երեք օր։

  • Կրաջուրր պատրաստում են 0,5 կգ չմարած կրից, որի վրա լցնում են 5 լ սաոը ջուր, խաոնում և հետո.քամում են մառլայով։

Ընկույզի մուրաբա

  • Նախապատրաստած ընկույզը սառը ջրով լավ լվանալ, յուրաքանչյուր ընկույզը 12—15 տեղից պատառաքաղով ծակել, նորից սառը ջրով լվանալ, որից հետո գցել եռացող ջրի մեջ, ավելացնելով շիբ (5 լ ջրին 75 գ շիբ):

  • Ընկույզը 10 րոպե եփել, այնուհետև քամիչով քամել, փոխադրել սառը ջրով ամանի մեջ և երեք ժամ թողնել։

  • Պատրաստել շաքարի օշարակ։ Տաք օշարակի, մեջ գցել ընկույզը, ավելացնել մեխակ, դարճին, հիլ (մառլայի տոպրակով), եփել, կրակի վրայից վերցնել և մեկ օր այդպես թողնել։

  • Այդ գործողությունը կրկնել երեք անգամ, որից հետո մուրաբան եփել մինչև պատրաստ լինելը. ամոքանքով տոպրակը հեռացնել։

Ընկույզի օգտակար հատկությունները՝ ում է այն հակացուցված 

Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/ynkuyzi-ogtakar-hatkutyunnery-ume-ayn-hkacucvac/basic

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը