Ներկայացնում ենք լահմաջո պատրաստելու գաղտնիքներն ու նրբությունները, որպեսզի այն ստացվի փափուկ և ախորժելի
Բաղադրամասեր
-
Խմորի համար`
-
1 բաժակ մածուն ,
-
1 թ/գ սոդա,
-
աղ,
-
ալյուր,
-
Միջուկի համար`
-
500 գրամ հորթի միս
-
2 հատ մեծ լոլիկ,
-
1 հատ կծու կարմիր պղպեղ ,
-
5-6 պճեղ միջին չափի սխտոր,
-
2 հատ գլուխ սոխ,
-
չորացրած կամ թարմ անանուխ,
-
0.5 կապ մաղադանոս,
-
աղ, սև և կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
-
Մածունը խառնել սոդայի հետ, ավելացնել աղը: Ալյուրը ավելացնել այնքան, որ ստացվի ոչ շատ պինդ, ձեռքերին չկպնող խմոր: Խմորը 30 րոպե թողնել հանգստանալու:
-
-
Լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել և հեռացնել կեղևը: Կծու պղպեղը լվանալ, մեջտեղից կիսել և հեռացնել սերմերը:
-
Բլենդերի մեջ մանրացնել մաքրած լոլիկը, կծու պղպեղը, մաղադանոսը, անանուխը, սոխը, սխտորը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով: Ստացված պյուրեանման զանգվածը լցնել աղացած հորթի մսի վրա և լավ խառնել:
-
Խմորից պատրաստել ընկույզից մի փոքր մեծ գնդիկներ, բացել ափսեի չափով:
-
Բացած խմորը տեղափոխել նախօրոք տաքացրած ձիթապատված տապակի մեջ, վրան քսել 1ճ/գ գդալ միջուկից, եփել ջեռոցում 10 րոպե: Երբ խմորի ծայրերը սկսեն կարմրել, լահամաջոն պատրաստ է: