Ներկայացնում ենք հատուկ կոտլետի բաղադրատոմս, որը պատրաստվում է բլղուրով. Համից չեք կշտանա


Բաղադրամասեր
-
500գ տավարի միս
-
1 սուրճի բաժակ մանր բլղուր
-
2 պճեղ սխտոր
-
1 ձու
-
1/2 դաստա խառը կանաչի (համեմ, սամիթ, մաղադանոս)
-
1 ճաշի գդալ կտրատած թարմը կամ չորացված ծիտրոն և ռեհան
-
1 լավաշի 1/4-ը
-
ըստ ճաշակի հայկական և աբխազական աջիկա
Պատրաստման եղանակը
-
Տավարի միսը լավ լվանալ, հեռացնել ճիլերը, կտրատել և աղալ սոխի․ սխտորի և կանաչեղենի հետ միասին, վերջում աղալ լավաշը
-
Բլղուրի վրա լցնել 1,5 բաժակ եռման ջուր, թողնել 5-7 րոպե, քամել, սառը ջրով ցայել, թողնել, որ լավ քամվի և ավելացնել աղացած մսին։
-
Ձուն լավ հարել, ավելացնել ըստ ճաշակի սև պղպեղ, կարմիր քաղցր պղպեղ, մի պտղունց չաման, աղ։ Իսկ եթե ունեք աբխազական կամ հայկական աջիկա, ապա կարող եք ավելացնել մսին, փոխարինելով վերոնիշյան համեմունքներին
-
Ֆարշը լավ խառնել, խորհուրդ է տրվում մի քանի ժամով տեղադրել այն սառնարանում, նոր հետո պտրաստել։
-
Ֆարշը կարող եք պատրաստել երեկոյան, իսկ տապակել առավոտյան։
