Նարինջով և կաթնաշոռով կուլիչի բաղադրատոմս. Ստացվում է ոչ միայն համեղ, նաև յուրահատուկ կուլիչ
Նարինջով կաթնաշոռով կուլիչը իմ սիրելի խմորեղենն է Զատկի համար։ Փորձեք այս բաղադրատոմսը, կարծում եմ ձեզ դուր կգա:
Բաղադրամասեր
Հիմքը
կաթ - 100 մլ,
շաքարավազ - 1 ճ,գ,
չոր խմորից - 8 գ,
ալյուր - 1ճ,գ
Խմորի համար
կաթնաշոռ - 150 գ,
շաքարավազ - 150 գ,
ջուր - 80 մլ,
նարինջ - 1 հատ,
կարագ - 100 գ,
աղ - 1 պտղունց,
150 գ չամիչ,
վանիլային շաքարավազ - 1 ճ,գ,
հավի ձու - 2 հատ,
ցորենի ալյուր - 500 g
Ջնարակի համար
ձվի սպիտակուց - 2 հատ,
շաքարի փոշի - 120 գ
Պատրաստման եղանակը
Խմորը տաք կաթի մեջ պատրաստելու համար՝ խառնեք շաքարավազը, խմորիչը և ցորենի ալյուրը։ Ծածկեք ամանը և թողեք տաք տեղում 15 րոպե, որպեսզի բարձրանա։
Չամիչը լվանում ենք, վրան եռման ջուր լցնում, թողնում 10-15 րոպե։
Կաթնաշոռի վրա ջուր ենք ավելանցնում, եթե կաթնաշոռը չոր է, ապա լավ է այն քամել։
Նարինջը կեղևահանում ենք և քամում ենք հյութը, այնուհետև ստացված հյութը ֆիլտրում ենք։
Կեղրևի քերուկը ավելացնում ենք կաթնաշոռի վրա։
Ձուն հարում ենք շաքարավազի հետ։
Ավելացնում ենք կաթնաշոռի և նարինջի զանգվածը, աղ, վանիլ, փափուկ կարագ և հիմքը ձվի վրա։
Մաս մաս ավելացնում ենք ալյուր։
Խմորը հունցում ենք։
Չամիչը չորացնում ենք. և ավելացնում ենք խմորի մեջ։
Թողնում ենք խմորը հանգստանա 40-45 րոպե։
Լցնում ենք կուլիչի համար նախատեսված տարաների մեջ։
Թողնում ենք ևս մեկ ժամ։
Ապա թխում ենք 40 րոպե, 180 աստիճանում։