Մթերքներ հոդատապի կանխարգելման համար.
Այս մթերքները լուծում են միզաթթվի բյուրեղները և կարող են թեթևացնել հոդատապը, երիկամների քարերը, հոդացավերը:
Մարդու մարմինը ստեղծված է կանոնավոր կերպով ազատվելու այն ամենից, ինչ իրեն պետք չէ։ Սա վերաբերում է նաև միզաթթվին։ Բայց որոշ հանգամանքներում այս թթվի չափից շատ է արտադրվում:
Իսկ դրա կուտակումն, իր հերթին, հանգեցնում է մարմնի տարբեր համակարգերի վրա ազդող տարբեր հիվանդությունների զարգացմանը։ Կարող են լինել միզային համակարգում քարեր, հոդացավեր, այնպիսի հիվանդություն, ինչպիսին է հոդատապը և այլ դժվարություններ։
Հենց այն հանգամանքները, երբ օրգանիզմում միզաթթուն չափազանց շատ է դառնում, ներառում է կենդանական սպիտակուց պարունակող մթերքների չափից շատ ուտելը: Այն պարունակում է պուրինային հիմքեր, որոնք ազատվում են սպիտակուցների քայքայման ժամանակ։ Հետագայում պուրիններից ձևավորվում է միզաթթու: Այսպիսով, պարզվում է, շատ սպիտակուցներ `շատ միզաթթու:
Այսպիսով, այն սկսում է նստել մարմնի տարբեր մասերում՝ առաջացնելով երիկամների քարեր, առաջացնելով հոդատապային բշտիկներ հոդերի վրա: Արյան մեջ միզաթթվի ավելացված քանակով պայմանը կոչվում է հիպերուրիցեմիա: Բացի այս խնդիրներից, այն կարող է հանգեցնել մետաբոլիկ ացիդոզի, այսինքն՝ արյան թթվայնացման, մաշկային խնդիրների, շաքարախտի և լեյկոզների։
Այնուամենայնիվ, որոշ ապրանքներ նպաստում են մարմնի պայքարին հենց այս միզաթթվի դեմ: Առավել արդյունավետները թվարկված են ստորև:
1. Վարունգ և բրոկկոլի։ Դրանց օգտագործմամբ միզաթթուն շատ ավելի քիչ է ձևավորվում, համապատասխանաբար, այն ոչ մի տեղ չի նստում, բայց հաջողությամբ արտազատվում է մարմնից:
2. Բանան. Այն նաեւ կանխում է մեծ քանակությամբ միզաթթվի առաջացումը՝ դրանում պարունակվող մեծ քանակությամբ կալիումի պատճառով։
3. Գազար. Կանոնավոր օգտագործումը կթուլացնի հիպերուրիցեմիան և կբարելավի տեսողությունը:
4. Ջուր. Ունիվերսալ զինվոր բոլոր տոքսինների դեմ պայքարելու համար:
5. Նեխուր. Մեկ այլ բանջարեղեն, որը կանխում է միզաթթվի կուտակումը ձեր օրգաններում:
6. Խնձոր. Մրգերը նաև օգնում են մաքրել օրգանիզմը ուրատներից։
7. Կիտրոն. Կիտրոնով ջուրն արդյունավետորեն հեռացնում է միզաթթուն և բարձրացնում մարմնի ընդհանուր տոնուսը։
9. Կանաչ թեյ. Նվազեցնում է հոդատապի առաջացման վտանգը։ Առաջարկվող չափաբաժինը օրական 1-2 բաժակ է։
10. Հում սոխ. Եթե օգտագործում եք սոխով աղցան մի քանի կաթիլ կիտրոնի և ձիթապտղի յուղի ավելացումով, ապա չեք կարող վախենալ արյան մեջ միզաթթվի առատությունից և դրա հետևանքներից։