Մեղրով տորթի բաղադրատոմս, ստացվում է շատ համեղ և փափուկ


Բաղադրամասեր
-
2 ճգ. մեղր,
-
2 բաժակ շաքարավազ,
-
3 ձու,
-
2 թգ. սոդա,
-
500 գր. կարագ,
-
2 բաժակ ալյուր,
-
1 տուփ խտացրած կաթ,
-
1 բաժակ կաթ,
-
Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
-
Լավ խառնել, ստացված խմորը բաժանել 5 գնդի, յուրաքանչյուր գունդը գրտնակել և դնել ջեռոցի թիթեղի հակառակ երեսին: Թիթեղը պետք է նախապես տաքացնել: Թողնել մինչև վարդագույն դառնալը:
-
ԿՐԵՄ - 200 գր. կարագին ավելացնել 1 տուփ խտացրած կաթ կամ 1 բաժակ կաթ և 1 բաժակ շաքարավազ, 1 ճգ. ալյուր և լավ խառնել:
-
Եփել մինչև պնդանալը, քիչ վանիլ գցել: Սառելուց հետո ավելացնել 200 գր. հարած կարագ:
