Մայիսյան տոներին ընդառաջ պատրաստում ենք համեղ բլինչիկներ։


Բաղադրամասեր
-
0.5 լ. կաթ,
-
2 ձու,
-
2 ճգ. ձեթ,
-
200 գր. ալյուր,
-
1 թգ. շաքարավազ,
-
1 թգ. սոդա,
-
Աղ,
Պատրաստման եղանակը
-
Ձուն ծեփել շաքարավազի և աղի հետ միասին:
-
Ավելացնել ձեթը, այնուհետև կաթը և լավ խառնել: Ավելացնել նաև սոդան և ալյուրը` հարել հարիչով:
-
Թավան ձեթով պատել, լավ տաքացնել կրակի վրա և լցնել խառնուրդը, այնպես շարժել թավան, որ խմորը տարածվի ամբողջ թավայով:
