Մասնագետները նշում են, որ չի կարելի հաճախ տավարի միս ուտել. Ահա պատճառը
Տավարի միսն օգտակար է սակավարյունության դեպքում, այն հարուստ է երկաթով, որը լավ է յուրացվում վիտամին C-ի առկայության դեպքում։
Տավարի միսը օգտակար է ինֆեկցիոն հիվանդություններից, այրվածքից, մարմնական վնասվածքներից վերականգնվող հիվանդներին։
Բայց ամեն օր այն սննդակարգում կիրառել չի կարելի, քանի որ կարող է առաջացնել ստամոքսի քաղցկեղ: Աշխատեք ուտել շաբաթական երեք անգամից ոչ շատ:
Տավարի մսի սննդանյութերն ունեն բարձր մարսելիություն։ Մարսելիությունը չոր նյութերի հաշվով կազմում է 95,0 %, սպիտակուցներինը՝ 95,7 %, ճարպերինը՝ 93,5 %, ածխաջրերինը՝ 97,0 % և հանքային նյութերինը՝ 81,8 %։
Պակաս օգտակար չէ նաև տավարի լյարդը,
որը պարունակում է մեծ քանակությամբ օգտակար նյութեր, խորհուրդ է տրվում միզաքարային հիվանդության դեպքում, նաև կանխարգելում է սրտի կաթվածը։